Saturday, 29 October 2011

Tentang Wanita

hye u all...thanx bukak blog aku lg...
entry kali nie aku share info pasal wanita/perempuan..
sape kat cni wanita??sila angkat hidung tinggi2..haha
ok dah..jatuh..silakan baca entry kat bawah ye..
ops!!!lupe..benda nie aku ade bace kat majalah..

  1. Bila sorg pompuan kata dye cdih tapi x kuarkan airmata pom bkn b'maksud airmata dye dah abis..actually, dye sdg nangis lam hati...(kecuali la dye menipu)
  2. Bila perempuan tak layan lelaki slps lelaki t'sebut sakitkan hatinya, seeloknya bagi perempuan 2 masa tuk tenangkan hati. Baru lah lelaki tersebut blh mtk maaf ataupom mtk diterajang.
  3. Wanita susah nak cari benda yg burok2 lagi hodoh dekat org yg dye syg.
  4. If sorang wanita 2 dah jatuh hati yakni sayang kat sorang laki, dye selalu fikirkan lelaki t'sebut walaupom dye sdg keluar gan lelaki lain.
  5. Bila ade lelaki yg dye suke merenung tajam ke arahnye, wanita t'sebut akan cair...mcm gula2 kapas..nyum2!!
  6. Wanita suke dipuji tapi xtau cara nak time pujian tesebut.
  7. Lelaki yg x sukakan sorg wanita tetapi wanita tersebut suke separuh mati terhadapnye, tolak la cinta wanita 2 dgn lembut..jgn plk menolak dirinye dari tingkat 20..sebab, ade 1 semangat dlm diri wanita yg x diketahui kaum lelaki.
  8. Kalau wanita yg ditolak cintanye spt diatas menjauhkn diri dari lelaki t'sebut, biarkan. Kalau lelaki tersebut masih nak berkawan, cube tegur dye perlahan-lahan.
  9. Wanita suke luahkan ape yg mereka rasa melalui muzik, tulisan, lukisan..dan cara baru..update status kat facebook..
  10. Lelaki jgn sesekali gtau perempuan yg diorg langsung x guna..kalau ade lelaki mcm tu, perempuan dibenarkan melempang lelaki tersebut sesedap hati.
  11. Sikap lelaki yg terlalu serius blh mematikan mood wanita.
  12. Wanita akan berpura-pura jual mahal dan melayan acuh x acuh jika lelaki yg disukainya dalam diam memberi respon positif..padahal, x sampai 10 minit dah hebohkan kat kawan2.
  13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. So, lelaki jgn senyum sebarangan pd wanita.
  14. Jika seorg lelaki sukakan seorg wanita, mulakan dgn persahabatan. Then, barulah kenal gan mendalam.
  15. Jika wanita memberi seribu alasan jika diajak keluar, kemungkinan wanita tersebut tdk berminat terhadap lelaki itu.
  16. Tetapi, jika dlm masa yg sama dye terus menghubungi lelaki tersebut, seharusnye lelaki tu terus berusaha memikat.
  17. Lelaki jgn sesekali mengagak ape yg dirasa oleh wanita. Tanye la sendiri.
  18. Selepas seorg wanita jatuh cinta, dye akan tertanya2, kenapalah aku x jumpe lelaki nie awal2??
  19. Jika lelaki masih x tau cara yg romantik utk memikat perempuan, bolehlah google ye. X pom selak la buku-buku cinta.
  20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yg dicari wanita ialah siapa yg berdiri disebelah buah hatinya. Haa..betol x?
  21. Bagi seorg wanita, ex teman lelaki slalu ade di fikiran tetapi lelaki yg dicintai sekarang selalu ade dihati.
  22. Satu ucapan 'hi' dari lelaki yg dicintai sdh ckup menceriakan hari. Blom lg 'awk chat?', 'dah mkn?', 'rindu la'.
  23. Teman baik shaja yg tau ape yg dirasai seorg wanita.
  24. Wanita benci lelaki yg berbaik dgn mereka semata-mata nak tackle kawan yg paling cantik.
  25. Cinta bg wanita bermaksud kesetiaan, ambik berat, jujur, dan kebahagiaan tanpa kompromi.
  26. Semua wanita mahukan lelaki yg mencintai mereka sepenuh hati.
  27. Airmata ialah senjata bg wanita. Kalau nak berperang boleh la tembak menembak gune airmata jek.
  28. Wanita suke akan surprise. Tapi awas!!!jgn sampai berlaku kematian.
  29. Wanita suke akan lelaki yg ambik berat tentangnye.
  30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.
p/s : wallahualam...
          time kasih sudi bace ye kengkawan..




Friday, 7 October 2011

My Partner


Hye guys …ok x??
kalau x ok cpt2 cari jalan biar ok ek..chill..;)
entry kali nie aku nak perkenalkan seseorg kat korang…nak tau sape?
Sila tgk pic kat bwh ye anak2…



Mesti korang tertanye2 sape mamat nie kan?
yg pasti dye bkn la Dato’ or PM mane2 negara…
dan juga bkn seorg artis…
dye nie la hubby owner blog nie…sape owner blog plk?aku la..haa..dah tau sape dye kan..ok..skrg sume say hello to him..dah??bagus…
pas nie kalu jumpe dye kat mane2 ckp aku kim salam tau..:)


to Engku Azrai : I love u damn much…sorry coz by x romantik pom..sorry sbb x cantik, x pandai, x byk duit and sume x..thanx sbb dpt trime by seadanya..i promise dat I’ll always love u, miss u and need u..only u…^-^

Wednesday, 5 October 2011

Mr. Bean as Johny English

hello guys...
semalam aku bosan sgt2..disebabkan x tahan sgt aku ajak si comel Jiha Rahim keluar..ke mane??Leisure Mall jek..at Cheras..lokasi paling dekat gan area rmh ktorg..kat sana pom ktorg xtau nak wat pe..ronda2..then ktorg decide nak tgk wayang lps lunch kat oldtown..
nak tau ktorg tgk cite ape???ha...ktorg tgk Johny English Reborn...hero dye??Rowan Atkinson..knal x?ala..yg jadik Mr.Bean tue...citer nie sgt2 best ye...kelakar yg amat...opening aje dah terbahak2 ktorg gelak...mmg berbaloi ah ktorg decide nk tgk cite tue...sampai ade aku pukul2 and cubit Jiha x tahan sgt...sinopsis??ala..x nak arr citer..ape kata korg tgk sdri and gelak sampai pecah perut...sesuai ditonton bersama kwn2, family, majikan, atau pkwe..tetapi dah tau diri tu semput x yah la g tgk ek..kang x pasal2 temui ajal kt cinema..

dats all...:-)



Tuesday, 4 October 2011

Miss My ANGELS

ANGELS???ape tue??haa..mesti u’all igt angel yg terbang2 tuu kan…haha…x la..angels aku x terbang and of course xde sayap…angels aku juz normal human being…angels aku cantik2 and baik2…meh cni aku perkenalkan ape tue ANGELS…

ANGELS nie actually a group yg terdiri dari 9 puteri…ops!!!bkn puteri bunian atau puteri dlm cite puteri tue yea..puteri kat cni bermaksud wanita/perempuan/girl…xtau bile tarikh tertubuhnye group nie..sedar2 dah ade…now, aku nak show satu persatu ANGELS aku nie.....ready???gooooooo.....









to ANGELS : korang...aku tau aku bkn kwn yg baik...tp korg adalah yg terbaek bg aku...yupp!!!mgkin mase kite b'sme skjp jek...dgn mase yg skjp tue kite hasilkan byk kenangan..ulek mayang, zapin, asmaradana, mandi sungai, mkn angin kat genting and mcm2...thanx sbb sudi jadikan aku slh satu dr korg...maaf sbb x jadi yg terbaek..syg kamooo sume...hope hubungan kite kekal sampai bile2...





igt x kite parasan kite nie SNSD and plan nk ambik gmbar
 cam diorg lam dress kawin??


(khas buat ANGELS)