Saturday, 29 October 2011

Tentang Wanita

hye u all...thanx bukak blog aku lg...
entry kali nie aku share info pasal wanita/perempuan..
sape kat cni wanita??sila angkat hidung tinggi2..haha
ok dah..jatuh..silakan baca entry kat bawah ye..
ops!!!lupe..benda nie aku ade bace kat majalah..

  1. Bila sorg pompuan kata dye cdih tapi x kuarkan airmata pom bkn b'maksud airmata dye dah abis..actually, dye sdg nangis lam hati...(kecuali la dye menipu)
  2. Bila perempuan tak layan lelaki slps lelaki t'sebut sakitkan hatinya, seeloknya bagi perempuan 2 masa tuk tenangkan hati. Baru lah lelaki tersebut blh mtk maaf ataupom mtk diterajang.
  3. Wanita susah nak cari benda yg burok2 lagi hodoh dekat org yg dye syg.
  4. If sorang wanita 2 dah jatuh hati yakni sayang kat sorang laki, dye selalu fikirkan lelaki t'sebut walaupom dye sdg keluar gan lelaki lain.
  5. Bila ade lelaki yg dye suke merenung tajam ke arahnye, wanita t'sebut akan cair...mcm gula2 kapas..nyum2!!
  6. Wanita suke dipuji tapi xtau cara nak time pujian tesebut.
  7. Lelaki yg x sukakan sorg wanita tetapi wanita tersebut suke separuh mati terhadapnye, tolak la cinta wanita 2 dgn lembut..jgn plk menolak dirinye dari tingkat 20..sebab, ade 1 semangat dlm diri wanita yg x diketahui kaum lelaki.
  8. Kalau wanita yg ditolak cintanye spt diatas menjauhkn diri dari lelaki t'sebut, biarkan. Kalau lelaki tersebut masih nak berkawan, cube tegur dye perlahan-lahan.
  9. Wanita suke luahkan ape yg mereka rasa melalui muzik, tulisan, lukisan..dan cara baru..update status kat facebook..
  10. Lelaki jgn sesekali gtau perempuan yg diorg langsung x guna..kalau ade lelaki mcm tu, perempuan dibenarkan melempang lelaki tersebut sesedap hati.
  11. Sikap lelaki yg terlalu serius blh mematikan mood wanita.
  12. Wanita akan berpura-pura jual mahal dan melayan acuh x acuh jika lelaki yg disukainya dalam diam memberi respon positif..padahal, x sampai 10 minit dah hebohkan kat kawan2.
  13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. So, lelaki jgn senyum sebarangan pd wanita.
  14. Jika seorg lelaki sukakan seorg wanita, mulakan dgn persahabatan. Then, barulah kenal gan mendalam.
  15. Jika wanita memberi seribu alasan jika diajak keluar, kemungkinan wanita tersebut tdk berminat terhadap lelaki itu.
  16. Tetapi, jika dlm masa yg sama dye terus menghubungi lelaki tersebut, seharusnye lelaki tu terus berusaha memikat.
  17. Lelaki jgn sesekali mengagak ape yg dirasa oleh wanita. Tanye la sendiri.
  18. Selepas seorg wanita jatuh cinta, dye akan tertanya2, kenapalah aku x jumpe lelaki nie awal2??
  19. Jika lelaki masih x tau cara yg romantik utk memikat perempuan, bolehlah google ye. X pom selak la buku-buku cinta.
  20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yg dicari wanita ialah siapa yg berdiri disebelah buah hatinya. Haa..betol x?
  21. Bagi seorg wanita, ex teman lelaki slalu ade di fikiran tetapi lelaki yg dicintai sekarang selalu ade dihati.
  22. Satu ucapan 'hi' dari lelaki yg dicintai sdh ckup menceriakan hari. Blom lg 'awk chat?', 'dah mkn?', 'rindu la'.
  23. Teman baik shaja yg tau ape yg dirasai seorg wanita.
  24. Wanita benci lelaki yg berbaik dgn mereka semata-mata nak tackle kawan yg paling cantik.
  25. Cinta bg wanita bermaksud kesetiaan, ambik berat, jujur, dan kebahagiaan tanpa kompromi.
  26. Semua wanita mahukan lelaki yg mencintai mereka sepenuh hati.
  27. Airmata ialah senjata bg wanita. Kalau nak berperang boleh la tembak menembak gune airmata jek.
  28. Wanita suke akan surprise. Tapi awas!!!jgn sampai berlaku kematian.
  29. Wanita suke akan lelaki yg ambik berat tentangnye.
  30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.
p/s : wallahualam...
          time kasih sudi bace ye kengkawan..




Friday, 7 October 2011

My Partner


Hye guys …ok x??
kalau x ok cpt2 cari jalan biar ok ek..chill..;)
entry kali nie aku nak perkenalkan seseorg kat korang…nak tau sape?
Sila tgk pic kat bwh ye anak2…



Mesti korang tertanye2 sape mamat nie kan?
yg pasti dye bkn la Dato’ or PM mane2 negara…
dan juga bkn seorg artis…
dye nie la hubby owner blog nie…sape owner blog plk?aku la..haa..dah tau sape dye kan..ok..skrg sume say hello to him..dah??bagus…
pas nie kalu jumpe dye kat mane2 ckp aku kim salam tau..:)


to Engku Azrai : I love u damn much…sorry coz by x romantik pom..sorry sbb x cantik, x pandai, x byk duit and sume x..thanx sbb dpt trime by seadanya..i promise dat I’ll always love u, miss u and need u..only u…^-^

Wednesday, 5 October 2011

Mr. Bean as Johny English

hello guys...
semalam aku bosan sgt2..disebabkan x tahan sgt aku ajak si comel Jiha Rahim keluar..ke mane??Leisure Mall jek..at Cheras..lokasi paling dekat gan area rmh ktorg..kat sana pom ktorg xtau nak wat pe..ronda2..then ktorg decide nak tgk wayang lps lunch kat oldtown..
nak tau ktorg tgk cite ape???ha...ktorg tgk Johny English Reborn...hero dye??Rowan Atkinson..knal x?ala..yg jadik Mr.Bean tue...citer nie sgt2 best ye...kelakar yg amat...opening aje dah terbahak2 ktorg gelak...mmg berbaloi ah ktorg decide nk tgk cite tue...sampai ade aku pukul2 and cubit Jiha x tahan sgt...sinopsis??ala..x nak arr citer..ape kata korg tgk sdri and gelak sampai pecah perut...sesuai ditonton bersama kwn2, family, majikan, atau pkwe..tetapi dah tau diri tu semput x yah la g tgk ek..kang x pasal2 temui ajal kt cinema..

dats all...:-)



Tuesday, 4 October 2011

Miss My ANGELS

ANGELS???ape tue??haa..mesti u’all igt angel yg terbang2 tuu kan…haha…x la..angels aku x terbang and of course xde sayap…angels aku juz normal human being…angels aku cantik2 and baik2…meh cni aku perkenalkan ape tue ANGELS…

ANGELS nie actually a group yg terdiri dari 9 puteri…ops!!!bkn puteri bunian atau puteri dlm cite puteri tue yea..puteri kat cni bermaksud wanita/perempuan/girl…xtau bile tarikh tertubuhnye group nie..sedar2 dah ade…now, aku nak show satu persatu ANGELS aku nie.....ready???gooooooo.....









to ANGELS : korang...aku tau aku bkn kwn yg baik...tp korg adalah yg terbaek bg aku...yupp!!!mgkin mase kite b'sme skjp jek...dgn mase yg skjp tue kite hasilkan byk kenangan..ulek mayang, zapin, asmaradana, mandi sungai, mkn angin kat genting and mcm2...thanx sbb sudi jadikan aku slh satu dr korg...maaf sbb x jadi yg terbaek..syg kamooo sume...hope hubungan kite kekal sampai bile2...





igt x kite parasan kite nie SNSD and plan nk ambik gmbar
 cam diorg lam dress kawin??


(khas buat ANGELS)

Friday, 30 September 2011

Semarak Merdeka

hello guysss...how r u??
da lame x mengupdate blog ye..bkn ape, cume rase malas...kemalasan aku tu agak panjang ye menyerang..
aku bknnye ramai follower..maybe xde pom yang nak bace blog hudussss aku nie...
aku berblog pom juz suke2...xde niat nak ade beribu2 follower..

for entri kali nie aku nak share sal celebrate merdeka at my place..event nie aku pilih nak share coz sgt menarik..ok...sgttttttttttttt meriah nokk..and this is my 1st time celeb national day ramai2 ye..



24 September aku bangun pagi lam 6.30 n ciap2..menuju ke tempat org2 kampung berkumpul..aku diberi t-shirt merah bersaiz XXL..haha..sgt lawak..
then, aku bergerak ke tempat perarakan menaiki van...van yg berpagar kat tepi tue ye..n blh jgk disebut lori berpagar..malu???aku x malu la...
sampai kat tempat perarakan ktorg beratur n mula berjalan sehingga ke Jerteh Souq...ramai gilerr org...
pengacara hari tu Jamaliah Romi..
aku x sangka org Besut ramai yg turun ari tue...mungkin sbg menunjukkan sokongan pd Dato' Seri Haji Idris Jusoh yg menganjurkan sambutan nie..yup!!!absolutely aku pom sokong dye..mcm2 anugerah ade pd ari 2...n jgn terkejut Norshahrul Idlan Talaha pom ade dpt anugerah..aku pom baru tau dye org Besut..dan ramai jgk org2 Besut yg berjaya rupenye...ttbe bangga...
then beribu2 org nyanyi lagu patriotik same2..sgt bersemangat...mcm persembahan ade..n paling terhibur persembahan dari unit tentera udara..ade jgk cabutan bertuah..tp aku mmg la x bertuah...dlm beratus2 hadiah 1 pom x dapat..sadis tol..
event abis lam pukul 12 tghri..alhamdulillah..weather agak baik, mendung..sebelum tu sempat jgk aku tgk gajah and kuda yg ditrbang khas dr Thailand..
dah blk tue sume terbaring...letih ye..tapi puas..nie jek yang mampu bg menunjukkan semangat patriotik lam diri aku..dan menunjukkan sokongan penuh pd kerajaan yg ade skrg..ok..kat bawah aku share gambar yg sempat disnap...x byk pom coz busyy...:-)

start perarakan...

barisan JKK Amer Hulu

haa...nie la hasilnye t-shirt XXL..

org nie pnah buat terjunan di Kutub Selatan tau..

geng mase atas lori..haha..

nie plk peserta 4x4...byk gile..

antara ribuan penduduk Besut 
Norshahrul Idlan Talaha

ok...dats all...sorry lau borink...thanx coz luangkan mase bukak blog nie...wassalam...


Saturday, 23 July 2011

Gemerlapan

hye bloggers..
mesti korang tertanye2 ape kaitan perkataan gemerlapan dengan kehidupan aku kan??
ha??xtau gemerlapan tu ape?gemerlapan tu bukan la huruf lapan..dan juga bukan sejenis kueh yang dijual di tepi2 jalan..ok..gemerlapan bermaksud berkilat atau berkilauan..
so, ape kaitannye dangan aku kan??aku berkilau ke?beli emas baru?or jumpe M.Daud Kilau?
NO!!!
actually,aku skang tgh gile nak tgk crite gemerlapan..haa..msti korg x tau crite tu kan??
crite tu dah lame..tahun 1997...dulu aku suke gileeeeeeeeeeeee citer tu..
tibe2 skang gian nak tgk..ak bangun pkol 2 pagi semata2 nak download citer tu..coz mase tu line laju sket..
nie poster dye..Lan tgh ensem lg..


berbalik kat citer dy plk..nie sinopsisnye :



Filem Gemerlapan mengisahkan seorang remaja Mimi (Baby Res’2) yang menggemari muzik dangdut. Kehadirannya di sebuah kolej elit telah menimbulkan pelbagai reaksi. Antaranya, Mel (Lan A to Z) yang merasakan muzik dangdut agak kekampungan dan Pam (Maya) yang bimbang popularitinya akan tergugat. Ketibaan seorang pelajar baru Mr. X (Shafi Khan) menyemarakkan lagi persaingan di antara mereka semua. Lama-kelamaan, Mel mulai menyukai Mimi dan selalu menghantar kad-kad misteri kepadanya. Suatu hari, pihak kolej telah mengadakan pertandingan untuk mencungkil bakat-bakat baru dalam bidang nyanyian.
Pam yakin dapat mengekalkan kejuaraan yang dimenanginya tahun lepas dan dia juga cuba menyekat Mimi dari menyertai pertandingan itu kerana bimbang dia akan ditewaskan oleh Mimi. Walau bagaimanapun, rancangan jahat Pam diketahui oleh Mimi dan dia telah membalas perbuatan tersebut sehingga Pam gagal dalam pertandingan itu. Kerana begitu marah, Pam telah memotong bekalan elektrik semasa Mel sedang membuat persembahan. Mel kemudiannya mencapai sebuah gitar lalu menyanyikan sebuah lagu yang senikatanya terdapat dalam kad-kad yang diterima oleh Mimi.
Akhirnya, keputusan pertandingan pun diumumkan di mana Mimi telah memenangi pertandingan itu dan dia berkongsi kemenangannya dengan Mel. Tidak lama kemudian, mereka semua pun tamat pengajian dan menerima diploma masing-masing. Filem Gemerlapan ini diarahkan oleh Prof. Madya A. Razak Mohaideen.
hehe..aku copy paste jek, senang..
ok u all, take care, bye...



Friday, 22 July 2011

Ultrasound

hye...
hari nie aku bangun pagi2 macam biasa...
bkn bersiap tuk ke sekolah tapi ke HUKM lagi..
for what????
ari nie kene wat ultrasound plk...
mesin nie blh nmpk sume kat bahagian dlm badan

menyampah kan tiap2 ari ktt hospital..as usual..sorang2 lg..
dah la kene tunggu lame..x gune pegi awal tapi doktornye lewat jgk..
aku balik dlm pukul11.30 pagi n x tau nak wat ape..
membuta je la sampai zohor..tibe2 rindu kat zera..ape ntah dye buat skrg..sejak gaduh malam tu dye x tnye pape psl aku..maybe dye lupe smlm aku ade appointment dgn doktor..or dye igt tapi buat2 lupe..
pape jek la..
thats all...bye...

Thursday, 21 July 2011

Feeling Bad

hye guys..
thanx sudi lawat blog aku..
ok..mood aku x brape elok ari nie..dah la sick flu, kene inject plak..
nape kene inject???
lebih kurang bsr nie la jarum tdi..

hmmm..actually aku ade sjenis penyakit..perlu ke gtau..
emm..x perlu la trus trg sgt kan..tp penyakit 2 pyakit org pmpuan..
n aku gak bakal di operate coming soon..abis la aku..inject td pom gelabah gile..
dah la td sorang2..4 jarum beb..cian kan??huhu..
lagi nk nak tambah sedih smlm aku aku gaduh gan my other half...seriez tertekan hari nie..
dye ni ske sgt gaduh gan aku..


nie je la kot ntri aku..wat pe pnjang2..bukan karangan pom..
to all readers, jag kesihatan ye..n jgn gado2..:)




Tuesday, 19 July 2011

Already Observed!

hye to all bloggers...

ari nie aku dah di observe by Puan Zakiah, my lecturer..mmg last minute lesson plan la td..cozz fahimah inform aku smlm madam nak observe on Thursday..actually, madam tertukar aku gan k.bad...haha..ciap aku tdow dulu pagi td..berduet plk 2 gan fahimah..sleepy gle coz pagi td tdow kol 5 lebih...pakwe aku x nak plk skype awal2kan..dah la dua2 baru t'hegeh2 nak daftar skype start 2 pagi..tp aku pom gatal jgk sanggup gagahkan diri bangun bkak lappy..lepas ira inform madam nak observe aku ari nie cepat2 aku ciapkan lesson plan..nasib baek fahimah gan ira toloh ciapkan ABM akukalo x mmg xde ABM la..mampos aku..
ok..berbalik pd my experience kene observe td...first aku masuk 2 Musytari madam x de lg..2 3 minit lps 2 madam masuk..so, aku tros berperanan berlakon di hadapan..start gan set induction..unforgetable thing during this stage is bile aku tnye, "class....how are u today?"..punye la baek nada aku..suddenly diorg reply, "today is Tuesday"...slamber badak dye..mak aiii..nak tergelak aku kat ctu..control2..
then, stage 2..aku start tampal kad manila and read text..blablablabla kat ctu..n suh students lak blablabla..
stage 3 aku dividekan diorg into 6 group..bagi soalan n suh diorg discuss..stage 4, presentation..n the last stage stage is closure..ari nie aaku rasa masa lmb btol bergerak..x sabar2 nak abis masa..abis kls jek tros aku ikot madam ke bilik mesyuaratn dgr dye komen..lame jgkye dye komen..tp not bad gak la mark aku dgn conditiion kesiahatan and preparation yg x berapa nak prepare...
1st time kene observe aku rasa lega..tros pas 2 aku sambung balik tdow kat meja.
thats all 4 today..juz want to share my experience with u all..k..jmpe lg kt nex intri..jgn lupe baca..tata..

Sunday, 17 July 2011

Tekak

salam...
saat aku typing aku tgh mgalami sakit tkak yg kronik..benci btol...nie msti flu nak menyerang lg..
xde benda laen..dh tua bangka pom still nak berhingus..nak minum air pom sakit skang..
menyampah betol aku hingus nie!!

dah la stress nak make over blog...kene start dr awal coz blog baru...
nie kalo kene virus jgk mmg aku mencaci habis2 la sape yg buat belog nie..
aku bangun pagi2 semata2 nak hias belog.,semangat x??haha..
dah la nak kene pk lesson plan tuk kene observe esk...sgt stess!!!!!

Sunday, 3 July 2011

Virus

salam sume....
agak lame dah aku x menyentuh blog...nie sume angkara virus durjana itu...hilang sume entri aku yang best2..
so, kene la mulakan hidup baru, semangat baru dan ...... baru
aku skang tgh praktikal kat skolah si agak cbok la skang..bangun pagi, mandi n smyg tros g skolah..sampai masa aku balik..tulah rutin aku...malam2 mengadap buku hijau RPH 2...landing pom ptg2 jek dalam rumah api 2...sumpah t'bakar..
k..nie jek la entri aku..saje nak test..