Saturday, 23 July 2011

Gemerlapan

hye bloggers..
mesti korang tertanye2 ape kaitan perkataan gemerlapan dengan kehidupan aku kan??
ha??xtau gemerlapan tu ape?gemerlapan tu bukan la huruf lapan..dan juga bukan sejenis kueh yang dijual di tepi2 jalan..ok..gemerlapan bermaksud berkilat atau berkilauan..
so, ape kaitannye dangan aku kan??aku berkilau ke?beli emas baru?or jumpe M.Daud Kilau?
NO!!!
actually,aku skang tgh gile nak tgk crite gemerlapan..haa..msti korg x tau crite tu kan??
crite tu dah lame..tahun 1997...dulu aku suke gileeeeeeeeeeeee citer tu..
tibe2 skang gian nak tgk..ak bangun pkol 2 pagi semata2 nak download citer tu..coz mase tu line laju sket..
nie poster dye..Lan tgh ensem lg..


berbalik kat citer dy plk..nie sinopsisnye :



Filem Gemerlapan mengisahkan seorang remaja Mimi (Baby Res’2) yang menggemari muzik dangdut. Kehadirannya di sebuah kolej elit telah menimbulkan pelbagai reaksi. Antaranya, Mel (Lan A to Z) yang merasakan muzik dangdut agak kekampungan dan Pam (Maya) yang bimbang popularitinya akan tergugat. Ketibaan seorang pelajar baru Mr. X (Shafi Khan) menyemarakkan lagi persaingan di antara mereka semua. Lama-kelamaan, Mel mulai menyukai Mimi dan selalu menghantar kad-kad misteri kepadanya. Suatu hari, pihak kolej telah mengadakan pertandingan untuk mencungkil bakat-bakat baru dalam bidang nyanyian.
Pam yakin dapat mengekalkan kejuaraan yang dimenanginya tahun lepas dan dia juga cuba menyekat Mimi dari menyertai pertandingan itu kerana bimbang dia akan ditewaskan oleh Mimi. Walau bagaimanapun, rancangan jahat Pam diketahui oleh Mimi dan dia telah membalas perbuatan tersebut sehingga Pam gagal dalam pertandingan itu. Kerana begitu marah, Pam telah memotong bekalan elektrik semasa Mel sedang membuat persembahan. Mel kemudiannya mencapai sebuah gitar lalu menyanyikan sebuah lagu yang senikatanya terdapat dalam kad-kad yang diterima oleh Mimi.
Akhirnya, keputusan pertandingan pun diumumkan di mana Mimi telah memenangi pertandingan itu dan dia berkongsi kemenangannya dengan Mel. Tidak lama kemudian, mereka semua pun tamat pengajian dan menerima diploma masing-masing. Filem Gemerlapan ini diarahkan oleh Prof. Madya A. Razak Mohaideen.
hehe..aku copy paste jek, senang..
ok u all, take care, bye...



Friday, 22 July 2011

Ultrasound

hye...
hari nie aku bangun pagi2 macam biasa...
bkn bersiap tuk ke sekolah tapi ke HUKM lagi..
for what????
ari nie kene wat ultrasound plk...
mesin nie blh nmpk sume kat bahagian dlm badan

menyampah kan tiap2 ari ktt hospital..as usual..sorang2 lg..
dah la kene tunggu lame..x gune pegi awal tapi doktornye lewat jgk..
aku balik dlm pukul11.30 pagi n x tau nak wat ape..
membuta je la sampai zohor..tibe2 rindu kat zera..ape ntah dye buat skrg..sejak gaduh malam tu dye x tnye pape psl aku..maybe dye lupe smlm aku ade appointment dgn doktor..or dye igt tapi buat2 lupe..
pape jek la..
thats all...bye...

Thursday, 21 July 2011

Feeling Bad

hye guys..
thanx sudi lawat blog aku..
ok..mood aku x brape elok ari nie..dah la sick flu, kene inject plak..
nape kene inject???
lebih kurang bsr nie la jarum tdi..

hmmm..actually aku ade sjenis penyakit..perlu ke gtau..
emm..x perlu la trus trg sgt kan..tp penyakit 2 pyakit org pmpuan..
n aku gak bakal di operate coming soon..abis la aku..inject td pom gelabah gile..
dah la td sorang2..4 jarum beb..cian kan??huhu..
lagi nk nak tambah sedih smlm aku aku gaduh gan my other half...seriez tertekan hari nie..
dye ni ske sgt gaduh gan aku..


nie je la kot ntri aku..wat pe pnjang2..bukan karangan pom..
to all readers, jag kesihatan ye..n jgn gado2..:)




Tuesday, 19 July 2011

Already Observed!

hye to all bloggers...

ari nie aku dah di observe by Puan Zakiah, my lecturer..mmg last minute lesson plan la td..cozz fahimah inform aku smlm madam nak observe on Thursday..actually, madam tertukar aku gan k.bad...haha..ciap aku tdow dulu pagi td..berduet plk 2 gan fahimah..sleepy gle coz pagi td tdow kol 5 lebih...pakwe aku x nak plk skype awal2kan..dah la dua2 baru t'hegeh2 nak daftar skype start 2 pagi..tp aku pom gatal jgk sanggup gagahkan diri bangun bkak lappy..lepas ira inform madam nak observe aku ari nie cepat2 aku ciapkan lesson plan..nasib baek fahimah gan ira toloh ciapkan ABM akukalo x mmg xde ABM la..mampos aku..
ok..berbalik pd my experience kene observe td...first aku masuk 2 Musytari madam x de lg..2 3 minit lps 2 madam masuk..so, aku tros berperanan berlakon di hadapan..start gan set induction..unforgetable thing during this stage is bile aku tnye, "class....how are u today?"..punye la baek nada aku..suddenly diorg reply, "today is Tuesday"...slamber badak dye..mak aiii..nak tergelak aku kat ctu..control2..
then, stage 2..aku start tampal kad manila and read text..blablablabla kat ctu..n suh students lak blablabla..
stage 3 aku dividekan diorg into 6 group..bagi soalan n suh diorg discuss..stage 4, presentation..n the last stage stage is closure..ari nie aaku rasa masa lmb btol bergerak..x sabar2 nak abis masa..abis kls jek tros aku ikot madam ke bilik mesyuaratn dgr dye komen..lame jgkye dye komen..tp not bad gak la mark aku dgn conditiion kesiahatan and preparation yg x berapa nak prepare...
1st time kene observe aku rasa lega..tros pas 2 aku sambung balik tdow kat meja.
thats all 4 today..juz want to share my experience with u all..k..jmpe lg kt nex intri..jgn lupe baca..tata..

Sunday, 17 July 2011

Tekak

salam...
saat aku typing aku tgh mgalami sakit tkak yg kronik..benci btol...nie msti flu nak menyerang lg..
xde benda laen..dh tua bangka pom still nak berhingus..nak minum air pom sakit skang..
menyampah betol aku hingus nie!!

dah la stress nak make over blog...kene start dr awal coz blog baru...
nie kalo kene virus jgk mmg aku mencaci habis2 la sape yg buat belog nie..
aku bangun pagi2 semata2 nak hias belog.,semangat x??haha..
dah la nak kene pk lesson plan tuk kene observe esk...sgt stess!!!!!

Sunday, 3 July 2011

Virus

salam sume....
agak lame dah aku x menyentuh blog...nie sume angkara virus durjana itu...hilang sume entri aku yang best2..
so, kene la mulakan hidup baru, semangat baru dan ...... baru
aku skang tgh praktikal kat skolah si agak cbok la skang..bangun pagi, mandi n smyg tros g skolah..sampai masa aku balik..tulah rutin aku...malam2 mengadap buku hijau RPH 2...landing pom ptg2 jek dalam rumah api 2...sumpah t'bakar..
k..nie jek la entri aku..saje nak test..